Esélyegyenlőségi programok

Te hogyan csinálod? Családi nap volt a projekt jegyében Pácinban, 2015. 05. 31-én.  A napsütéses jó időben zajló programot a helyi önkormányzattal közösen szerveztük, bevonva a Máltai Szeretetszolgálatot is.

A családok kérése az volt, hogy a meleg ételre szánt pénzösszeget az általuk szervezett családi főzőverseny alapanyagainak biztosítására fordítsuk. A főzőverseny nagyon jól sikerült, mellette színpadi programok, „erős ember”, „ügyes asszony” vetélkedők voltak, valamint egészségügyi mérés, ugrálóvár és természetesen az Art Ért játszóháza.

2015. május 29-én óvoda-szülő-gyerek programot tartott a projekt Edelényben az Óvodában. A programra meghívást kaptak olyan szülők is, akik óvodába fogják hozni gyermekeiket, valamint olyanok is, akiknek gyermekük jövőre iskolás lesz.

Az Art Ért rajztanár szakembere tartott egy bemutató, kedvcsináló foglalkozást a gyerekeknek a helyi óvónők segítségével. A foglalkozás végén a szülőkkel és az Óvodapedagógusokkal megbeszélést tartottak a további fejlesztés lehetőségeiről.

Esélyegyenlőségi programok az Art Ért Alapfokú Művészeti Iskolában - TÁMOP-3.3.8.B-12-2012-0178 c. projekt bemutatása

A konferencián bemutatásra került néhány legfontosabb probléma rövid bemutatása:

A földrajzi-társadalmi helyzet, az ebből adódó korlátok egy sor olyan problémát hoznak magukkal, amelyeket az oktatási rendszerben (nemcsak a sárospataki kistérségben, hanem az egész országban) már jó ideje megfigyelhetünk:

Projektnap volt 2014. 08. 20-án Sajóbábonyban, a helyi városnaphoz csatlakozva. Sajnos esős idő zavarta a programot, de a különböző szórakozási lehetőségek, a projekt által szervezett kézműves foglalkozás és a projektbe bevont gyerekek és családtagjai részére biztosított meleg egytálétel feledtette a borús idő rossz hangulatát.

A Laki Falunaphoz csatlakozott projektünk 2014. 08. 23-án a projektnap rendezvényével. A helyi szervezéssel történt előzetes egyeztetés alapján nemezelő kézműves pontot biztosítottunk a rendezvényen.

Az eseményen a projekt mentora is részt vett, így lehetőség nyílt a projektbe bevont gyerekek családtagjaival a személyes találkozásra, megbeszélésre is.

A program kiváló, nyári jó időben zajlott, s igazán családias körülmények között.

Projektnapot tartott Pácinban a TÁMOP-3.3.8.B-12-2012-0178 számú projekt. A projektnapot a helyi hagyományos, műsoros rendezvényhez társulva tartottuk meg, a Polgármesteri Hivatallal előzetesen egyeztetve.

A projektben résztvevő gyerekek családjai részére meleg ételt biztosítottunk és különböző foglalkozásokat szerveztünk részükre. Az Art Ért műhelyben fakardot, pajzsot és nemezlabdát készíthettek az odalátogató érdeklődők.

A program napsütéses, nyári időben zajlott, így arra is kiváló lehetőség volt, hogy a mentor személyes beszélgetéseket folytasson a szülőkkel.

Sajóbábony Önkormányzatának a támogatásával és Varga Ágnes rajztanár vezetésével, az Art Ért iskola sajóbábonyi tanulói újrafestették a város határában lévő buszmegállót. A munkát több héten át tartó szervezés, tervezés, gyakorlás előzte meg. A kifestett buszmegálló ünnepélyes átadása  júliusban lesz.

Az előző festést is az iskola tanulói készítették pár évvel ezelőtt, és az volt a tapasztalat, hogy a jól végzett munka örömén és büszkeségén túl - amit az alkotó gyerekek éreztek-, a város lakosai is sokkal jobban megbecsülték az ily módon rendbetett megállót.

Az Esélyegyenlőségi programok az ART ÉRT Alapfokú Művészeti Iskolában - TÁMOP-3.3.8-B-12-2012-0178 című program keretében, 2014. május 29-én, Családi nap került megrendezésre Edelényben. A programban résztvevő gyermekek rendőrségi bemutatóval, játékos vetélkedőkkel, játszóházzal, a szüleik pedig egy főzőversennyel tölthették el ezt a délutánt. 

A tréning célja a projektben együttműködő partnerek hatékonyságának növelése intézményi és személyes szinten egyaránt.
A résztvevők előzetes informálása megfelelő volt a résztvevők véleménye alapján. 
A tréning egy nagy múltú, wellnesszel működő szálloda tág és világos csoportszobájában volt.

A projekt "tanártanítás"-i elemét ezúttal Sajóecsegen, a helyi Alternatíva Alapítványi Iskolában (http://alternativa-iskola.hu/) szerveztük meg. L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Művészeti Iskola vezetője és programunk szakértője több, gyerekek között kiválóan működő festészeti, vizuális, ábrázolási problémafelvetést megába foglaló módszertani javaslattal érkezett, amit - szokásunkhoz híven - tanáraink ki is próbáltak.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Esélyegyenlőségi programok csatornájára