közművelődési tanács

Olvad a jég? - Na de így, december elején? - kérdezhetnék az időjárásra figyelők. - Igen, mintha olvadna. - válaszolnák az önkormányzatot figyelők. A Közművelődési Tanács 2010-ben született, helyi közművelődési rendeletet megújítani, újra alkotni szándékozó javaslata a számtalan kérést, megkeresést, nyílt levelet, Kormányhivatali felhívást követően napirendre került Sárospatak Város képviselő testületének ülésén.

Megérkezett a Kormányhivatal válaszlevele.

A sárospataki civil mérlegről csak annyit:

    - a Zemplén Turizmusáért Egyesület elnöke egy civil alpolgármester, a Lokálpatrióta Egyesület elnöke egy civil képviselő... (Személyük ellen semmi kifogásunk!)

Helyzetfelismerésünk és -értékelésünk megerősítést nyert ebben a fázisban a helyi közművelődési rendelet tervezet előterjesztése és a Közművelődési Tanács véleményezési jogköre általunk képviselt kérdéseinek tekintetében!!!

A demokrácia hiánya a nyilvánosságban

Három állítás a hazai nyilvánosság demokráciadeficitjének okairól: az egyik, hogy a gazdasági racionalitást hajlamosak vagyunk háttérbe szorítani, a másik, hogy a szakmai értékek ismerete-becsülete gyenge, és a harmadik, hogy a hétköznapokat áthatja az elvtelenség, a lovagias viselkedés hiánya.

A Sárospataki Közművelődési Tanács 2010-ben kezdte meg működését. Feladataink megfogalmazása közben elsőleges célként tűztük ki a helyi közművelődés civil kontrollja ránk háruló feladatainak számba vételét. Ezek között is első volt az 1999-ben született sárospataki közművelődési rendelet újra fogalmazásának kérdése, valamint a helyi közművelődési koncepció (amely jelenleg nem létezik Sárospatakon) létrehozása, illetve a megalkotás kezde-ményezése és támogatása.

Az Észak-Magyarország cikke:

"Nyílt levélben fordult Sárospatak polgármesteréhez Csetneki József sárospataki képzőművész, az Art Ért Alapítvány és a hasonló nevű galéria vezetője. A nyílt levél egyebek mellett a Borsod Online-on is megjelent.

A harmadik óriáskép

Feliratkozás RSS - közművelődési tanács csatornájára