művésztelep

A Bükkszék Művésztelep 2009-től kapcsolódik Bükkszékhez, illetve szűkebb-tágabb földrajzi környezetéhez, de szorosabb szellemi vonatkozásait tekintve mindenképpen megállapítható, hogy mindig élő volt az e kapcsolat a csoport tagjai és a településen élők, művész(et) barátok között. 2009-től gyűlnek itt össze egy bő hétre a művészek, hogy együtt alkossanak. 
A művésztelep házigazdája, mentora a Napfény Vendégház tulajdonosa - a Vincze család - mellett a település önkormányzata és az Új ART ÉRT Alapítvány.
A művésztelepen 2009 és 2018 között alkotó művészek:

Véget ért a művésztelepünk. Az idei művésztelepre meghívott művészek közül többen betegség, elhalaszthatatlan munka miatt nem tudtak eljönni. Majd jövőre folytatjuk. Így is teljes szakmai programot sikerült megvalósítanunk.

 

A meghívott művészek névsora: Aknay János, Baksai József, Balla András, Csetneki József, feLugossy László, Kéri Mihály, Puha Ferenc, Sz.Varga Ágnes, Wrobel Péte

Nem von le egy szemernyit sem elégedettségünkből és örömünkből, hogy a városi közmédia ingerküszöbét idén sem érte el a hivatásos művésztelep léte, amely ugye 2003-tól működik Sárospatakon. Nem is csodálkozhatunk ezen, hiszen a városvezetés "kulturális startégiája" 2015-től tervezi egy hivatásos sárospataki művésztelep létrehozását...

Az ART ÉRT Műhely 2015-ben is megrendezi a Patak csoport, hivatásos képzőművészeknek helyet adó művésztelepét.

A művésztelep helyszíne: Sárospatak
Ideje: 2014. március 29-április 5.
11. művésztelep

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Bükkszék Művésztelep. A tavalyi évben meghívott művészek vesznek részt idén is az alkotó telepen, azaz feLugossy László Munkácsy-díjas képzőművész, Stark István, Vincze Ottó, Wrobel Péter és Csetneki József.

Rendhagyó módon 2014-ben ünnepli a Patak csoport Sárospataki Művésztelepe a 2003-as indulás évéhez képest a 10. születésnapját. Ha jól számolunk, ez ugyan a 11. lenne, azonban 2006-ban nem tartottuk meg a rendes évi telepet. Ennek oka Gubis Miska barátunk halála volt. Összegyűltünk, találkoztunk Sárospatakon, azonban nem festettünk. Nem dolgoztunk, mert mást kellett megtennünk: el kellett búcsúznunk barátunktól, aztán mindenki hazament. Ennek is sok éve már!

Idén ötödik alkalommal rendezzük meg június 16 és 22 között bükkszéki házigazdáinkkal (Vincze Istvánékkal) közösen a Bükkszék Művésztelepet. Idén öt művész kapott meghívást: Csetneki József, feLugossy László, Stark István, Vincze Ottó és Wrobel Péter.

Oldalak

Feliratkozás RSS - művésztelep csatornájára