Szellem és Anyag

Az Új Széchenyi Terv keretében elnyertük a TÁMOP - 3.3.14.B-14/1-2013-0001 jelű, „Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása”, „Szellem és anyag” című pályázatot.

Szeptember 28-án, délután két órára gyűltek össze az iskola tanárai, diákjai és Sajóbábony vezetői a művészeti iskola diákjai által készített 4 x 4 méteres óriáskép avatására, az Iskola téren. 

A művészeti iskola sajóbábonyi telehelyén tanuló diákjaink munkáiból készült óriáskép kerül ki - a tervek szerint - szeptember végén az iskolával szemben álló ház falára. Az ötlet, a koncepció és a szakmai felügyelet Varga Ágnes kollégánk munkája volt.

Augusztus 31-én lezárult a TÁMOP-3.3.14.B-14/1-2014-0001 számú, „Szellem és anyag” című projekt.

Összegzésképpen elmondható, hogy sikerült jó kapcsolatot kialakítani a lengyel testvériskolával, diákjaink nagyon jól érezték magukat a személyes találkozón. Mind a nyelvi fejlesztés, mind pedig a képzőművészeti foglalkozások sok élményt hoztak.

A kulturális események pedig feledhetetlenné tették ezt a tanévet a projektben résztvevő gyerekek számára.

Kiemelt jelentősége volt a nyári tábornak is, hiszen sokan most először jutottak el a Balatonhoz.

 

Lezajlottak projektünk eseményei, így ebben az utolsó hónapban a menedzsment és a szakmai csoport vezetője a projekt zárását készíti elő.

Az adminisztrációs munka szükséges ahhoz, hogy időben, s a beszámolási kötelezettségeknek eleget téve hajtsuk végre a projektet.

Ahogy az várható volt, a Keszthelyi tábor fotói is keringenek egymás közt, valamint a közösségi oldalakon a gyerekek között. Számos beszámolóból arra lehet következtetni, hogy nagyon jól érezte magát mindenki.

Képek

A legutóbbi beszámoló óta, szerdán elmentünk Balatonedericsre, az Afrika Múzeumba. Ezt követően továbbmentünk a Sümegi várba, ahol megtekintettünk egy lovagi torna bemutatót.

Csütörtökön 6 helyi múzeumba mentünk délelőtt, délután pedig fürdés, majd este búcsú disco.

Pénteken reggelit követően hazaindultunk az autóbusszal.

Mindenki rendben megérkezett múlt hét szombaton az induláshoz. Odaérkezésünk után rögtön lesétáltunk a Balaton partra.

Vasárnap a parton alkottunk egy kicsit Gyurkó Andrea tanárnő vezetésével, majd fürödtünk egy nagyszerűt a Balatonban.

Hétfőn csoportos képzős foglalkozásokon vettünk részt. Délután elmentünk a Festetics kastélyba és megtekintettük az ott látható kiállításokat.

A mai napon délelőtt hajókiránduláson vettünk részt, délután pedig ismét alkotásra készülünk.

2 nap és indul a nyári tábor. Egyhetes nyári Balatoni táborozásra készülnek a projekt diákjai. A 30 fő gyerek és 6 fő kísérőtanár résvételével zajló tábor Keszthelyen lesz, a Vadóctanya Ifjúsági Táborban.

A gyerekek szülei még a lengyel út előtt megkapták a kellő információkat, reméljük senkinek semmi gondja nem akadt azóta és a teljes létszám egészséges állapotban tud majd holnapután útnak indulni.

Csetneki József projektmenedzser, aki egyben az Új Art Ért Alapítvány által szervezett Urbán György Nemzetközi Képzőművészeti Szabadiskola és Ifjúsági Művésztelep vezetője meghívta a  Krosnoi Liceum Plastyczne im. Tadeusza Brzozowskiego testvériskola 2 tanulóját az ezévi művésztelepre.

Zbigniew Glen Igazgató Úr megköszönte a lehetőséget és 2 delegált érkezését várhatjuk az augusztusi művésztelepen.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szellem és Anyag csatornájára