Tehetség és Identitás

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Sajtótájékoztatóval egybekötött zárókonferenciával fejeződött be a „Tehetség és Identitás” című projekt
Egy esztendőn át tartott a sárospataki Art Ért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény „Tehetség és Identitás” című TÁMOP projektje. A zárókonferencián Csetneki József projektmenedzser összegezte az egyéves munkát.

Az ART ÉRT Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tisztelettel meghívja Önt 2012. július 4-én, 16.00 órára, a Huszár Panzióba (Sárospatak, Kazinczy út 3.) a TEHETSÉG és IDENTITÁS c. programjának zárókonferenciájára, ahol a program vezetői bemutatják és értékelik az projektben tervezett, megvalósult vállalásokat és eredményeket.
Bemutatásra kerül a projektben született alkotásokból készült válogatás, részletek a projekt fotódokumentációjából, a program honlapja és a programról készült dokumentumfilm.

Meghívott előadóink:

Tanulmányi kirándulás és vetélkedés

 

A sárospataki ART ÉRT Alapfokú Művészetoktatási Intézmény TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0223 kódjelű projektjének munkája a pályázati tematikának megfelelően halad előre.

Az első félév után

Ha úgy vesszük, a vállalásunkat az első pillanatban túlléptük. A projektbe maximum 120 gyereket terveztünk. Ahogy a partner intézményekkel egyeztettük a programot, az együttműködési megállapodások előkészítésének időszakában, kimondatlanul is megerősödött bennünk, elhatározássá formálódott a szándék, és a felismerés, hogy több gyereket is elbír a program.

 

A program keretében eddig megvalósult elemek megimsertetésére és szakmai értékelésére kerül sor az Art Ért Művészeti Iskolában Sárospatakon, 2012. február 15-én, 17.00 órakor.
Beszámolunk a tanév beindításáról, a szakköri foglalkozások eddigi tevékenységéről, tapasztalatairól, a két lezajlott vetélkedősorozatról, illetve a tanulmányi kirándulásokról.

Januárban, a "Tehetség és Identitás" c. programban résztvevő, iskolás korú tanulók a Néprajzi Múzeumba látogattak, ahol egy játékos múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt. A foglalkozás során megismerkedtek a régi mesterségekkel, a vidéki élet jellemzőivel. Az itt szerzett ismeretekről a játákos tárlatvezetést követően, vetélkedő formájában adtak számot. A budapesti kirándulás része volt az Országház és a Szent Korona megtekintése is.

Pácinban kezdetét vette a Tehetség és identitás program részét képező, telephelyenként megrendezésre kerülő vetélkedők sorozata. A jó hangulatú délutánon a diákok, játékos formában adtak számot az eddigi foglalkozásokon megszerzett tudásukról.

A három gárdában vegyesen voltak, helytörténetis, kézműves és képzőművészetes gyerekek így mindhárom tematika szerint tanuló diákok erősítették a csapatokat. Játékos és komolyabb hangvételű feladatok váltakoztak a délutánon. A pontok összesítése után kialakult megtörtént az eredményhírdetés és a jutalmak kiosztása.

Határjárással majd ezt követően tematikus táborral intenzív szakaszába lépett az Art Ért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által elnyert TÁMOP pályázat megvalósítása. A nevelési–oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységét támogató projekt négy település, Boldogkőváralja, Pácin, Sárospatak és Taktaharkány települések partnerintézményeivel együtt zajlik.Az Art Ért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által benyújtott és támogatást nyert pályázat 3 tanórán kívüli foglalkozási tematikára épül.

A Tehetség és identitás címet viselő program keretében került megrendezésre az Őszi tematikus tábor, ahol a Sárospataki Református Általános Iskola és a Pácini Általános Iskola projektünkben résztvevő, Hagyomány és kézművesség valamint Hétköznapi képzőművészet tematika szerint tanuló diákjai vettek részt.

A 2011. október 7-11 közötti időszakban a gyerekek három csoportban ("nemezelő", "festő", "jurta készítő") tevékenykedtek.

Az ART ÉRT Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tisztelettel meghívja Önt 2011. október 5-én, 17.00 órára, az V. András Étterembe (Sárospatak, Béla király tér 3.) a TEHETSÉG és IDENTITÁS c. programjának nyitórendezvényére, ahol megismerhetik projektünket és az abban közreműködő munkatársainkat, partnereinket.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Tehetség és Identitás csatornájára