Ötven éve a pódiumon - Dinnyés József estje április 4-én 19.00 órakor

Tisztelettel hívjuk a versbarátokat április 4-én 19.00 órára az ART ÉRT Műhelybe (Sárospatak, Kazinczy út 27.) Dinnyés József Templomok lázadása című műsorára, amelyet a zeneszerző-énekes 50 éves pályafutása alkalmából állított össze. (A belépés ingyenes!)

"Az én életemben is eltelt ötször tíz esztendő. Ötven éve taposom az országút szélét, kapaszkodok fel vonatok lépcsőin, szimatolom autóbuszok kipufogóinak bűzeit, intek le autókat, hogy elvigyenek reményeim beteljesedésének helyszíneire. Kaptam jót, rosszat, adtam, mit vittem magammal. Dalokat, verseket, anekdotákat, irodalomtörténetet, jó hírt és rossz hírt. Kínáltam és fogadtam a szíves látást. 1966 nyarán indultam. A 2016-os esztendőben, hatvannyolcadik esztendős koromban, betöltöm a nyilvánosság előtt muzsikáló, verselő fél évszázadom.

A Templomok lázadása című összeállítással szeretnék a közönség elé állni. A címadó költemény Czegő Zoltán alkotása. A kiürült templomok kérdőre vonják az olvasót/hallgatót, hogy hová lettek a padokból a hűségesek? Az előadás többi versének szerzője hitről, hűségről, Istenről, barátságról, feladatokról és nehézségekről beszél az olvasóhoz/hallgatóhoz.

A versek az elhangzás sorrendjében: Füzesi Magda Ima mindenkor, Gülch Csaba A vérző liliom, Gál Éva Emese Ima az emberért, Berde Mária Egy tékozló, Kiss Jenő Tönkből sarjadt vesszők,  Gál Éva Emese Ima a székelyföldért, Fáy Ferenc Imádság, hajnali fényben, Bogdán József Zilált papi ima, Nagy Gábor Régimódi imádság, Czegő Zoltán A templomok lázadása, Kacsó Sándor Imádság, Gülch Csaba Tófehér éjszaka, Ágh István Imádság, Gülch Csaba Parányi könnycsepp, Bogdán József Reggeli ima, Major-Zala Lajos Imátlan ima, Balogh József Szimbólumdal, Szép Ernő Imádság és Somlyó Zoltán Hajnali imádság. Egy órán keresztül mondom a dalokat, vigasztalom a lázadó templomokat, hogy nem hagyjuk el hitünk épületeit, mert van hit, van remény és szeretet.

A verséneklés templomában álldogálok dalaimmal ötven éve. Koncertem gitáros vendége Rósz György, akinek hangszerelését hallhatja majd a nagyérdemű közönség. Megtiszteltetés, hogy a közönség figyelmével támogatta eddigi munkámat, zeneszerzői, előadói tevékenységemet. Köszönöm!

Dinnyés József - Radnóti-díjas, Béres Ferenc-díjas zeneszerző, énekes"