Kiállítás a Refiben

Kiállítás nyílt a Refi Lépcsőház Galériájában az iskolába járó képzőművészetis növendékeink munkáiból. Bodnár Luca fotói, Tamás Janka és Nagy János Sebestyén alkotásai kerültek a falakra.
"A grafika és festészet alapjai tantárgy célja a képi világ, a képi kifejezés különféle módjainak megismertetése. A fantázia kibontakoztatása, a valósággal való összekapcsolása. Változatos felfedező és alkotó folyamatokon keresztül hozzásegíteni a tanulókat az önálló, kreatív tevékenységekhez.
A tantárgy feladata előkészíteni és megalapozni a művészi igényű szakmai munkát." 
(Helyi tanterv)
Így, a kikerült fotók tulajdonképpen az oktatási folyamat "melléktermékei" csupán. Az esztétikai- és művészeti igényességű szemlélethez és gondolkodáshoz (magatartáshoz) vezető út egyik fontos, nem kihagyható, nem átléphető állomásai csupán. A kiválasztásnak fontos szerepe van a rút és a szép, az értékes és az értéktelen (vagy másképpen értékes) megkülönböztetése közben. Ezt is tanulni kell. A tanulás pedig a felismerésnél kezdődik, és - esetünkben - az alkalmazásig vezet. Ha úgy vesszük, ez a kiállítás is már egy „alkalmazás”, hiszen a kis művek önálló esztétikai értéket képviselnek, amely mindenképpen a hétköznapi fölött áll, így példaértékű és bátran megmutatható.
A kiállítás március 18-ig tekinthető meg.