Patak Művésztelep 2014

Rendhagyó módon 2014-ben ünnepli a Patak csoport Sárospataki Művésztelepe a 2003-as indulás évéhez képest a 10. születésnapját. Ha jól számolunk, ez ugyan a 11. lenne, azonban 2006-ban nem tartottuk meg a rendes évi telepet. Ennek oka Gubis Miska barátunk halála volt. Összegyűltünk, találkoztunk Sárospatakon, azonban nem festettünk. Nem dolgoztunk, mert mást kellett megtennünk: el kellett búcsúznunk barátunktól, aztán mindenki hazament. Ennek is sok éve már!
Idén – mint ahogy már 2013-ban is – az ART ÉRT Alapítvány és a művészeti iskola támogatja a művésztelepet. 2014-ben március 29 és április 5 között rendezzük meg az alkotótelepet Aknay János Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész, feLugossy László Munkácsy-díjas képzőművész, Puha Ferenc, Kéri Mihály, Wrobel Péter, Csetneki József, Sz. Varga Ágnes Kabó, Stark István és Baksai József Munkácsy-díjas képzőművészekkel.
Március 29-én délután 18.00 órakor nyílik a művésztelep szokásos helyén, a PADISZ-házban. Erre az alkalomra is tisztelettel várunk minden érdeklődőt és barátot.