SAJTÓKÖZLEMÉNY - Tehetség és Identitás

Tanulmányi kirándulás és vetélkedés

 

A sárospataki ART ÉRT Alapfokú Művészetoktatási Intézmény TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0223 kódjelű projektjének munkája a pályázati tematikának megfelelően halad előre.

Az ütemezett foglalkozások mellett a partnerintézményekben munkálkodó csoportok a tematikához szorosan kapcsolódó szakmai kirándulásokon vettek részt. Ennek egyik állomása volt a karosi Honfoglaláskori Temetőben tett látogatás, ahol Petraskó Tamás szakavatott kalauzolása mellett ismerhették meg a tanulók a magyarság eredetét, az emlékhely létrejöttének történetét és fontos szerepét az identitás megerősítésében.

Érdekes és tanulságos volt a Diósgyőri Várban tett látogatás is. A tanulmányi kiránduláson résztvevő gyerekek a vár történetét bemutató előadás után megtekintették a kazamatában berendezett kiállítást, mely a Nagy Lajos korabeli időszakot eleveníti fel életképek formájában.

A boldogkőváraljai, pácini iskola, a sárospataki Református Általános Iskola és a taktaharkányi partner intézmények tanulói az eddig megszerzett ismereteikből vetélkedő keretében adtak számot.

A projektben résztvevő óvodás csoport – a helytörténeti tematikában tervezettek szerint - ellátogatott a sárospataki Rákóczi Várba, ahol megtekintették a Kazamatában lévő hadtörténeti kiállítást, majd egy játékos vetélkedéssel zárták eddigi munkájukat.

A sárospataki Art Ért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény az Új Széchényi Terv TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0223 azonosító számú pályázatán a „Tehetség és Identitás” című programjával 44.200.200 Ft-ot nyert. A pályázat támogatási aránya 100 %. A projekt tervezett befejezési dátuma 2012.július 31.

 

Bővebb információ:
BV Média Bt. - Vukovich László kapcsolattartó
telefon: 30/514-0540 – e-mail: eleven.televizio@gmail.com