XVII. Urbán György Nemzetközi Képzőművészeti Szabadiskola és Ifjúsági Művésztelep

Augusztus 5-15 között újra szabadiskola. Idén is ott, ahol tavaly, részben úgy, ahogy tavaly. Idén is Baksai József Munkácsy-díjas festőművész tanít nálunk. A tavalyi Gubis Mihály-díjat elnyerő Lakat Andrea, valamint az Urbán György-díjat elnyerő Szegedi Piroska lesznek a 2016-os év ösztöndíjasai.

Baksai mester idén valamilyen új koncepciót hoz magával. Ezt meglepetésnek szánjuk.

Az új érdeklődőnek szolgál információként, hogy a kurzust 2016. augusztus 5-15 között rendezi meg Sárospatakon az ART ÉRT Műhely. Szállás - és lehetőség szerint munka is - az alapítványunk által működtetett Bertalan-házban (Sárospatak, Kazinczy út 40.). Műterem az ART ÉRT Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Kazinczy utcai műtermében. Étkezés az V. András Étteremben.

Kínált programunk az önálló alkotói tevékenységet kiegészítő elméleti és gyakorlati stúdiumokra épül. Ezekhez a szükséges anyagokat és eszközöket mi biztosítjuk. Ez benne foglaltatik az árban. - Mert erről is szót kell ejtenünk, ami idén is 55.000 Ft lesz. Ebben a fent említett anyagok mellett az ellátást (szállás, étkezés) is terveztük, kivéve a reggelit, mert a hosszú évek tapasztalata azt mutatta, hogy gazdaságosabb mindenkinek, ha azt önmaga oldja meg az ébredése a munka megkezdése között nagyon gyorsan eltelő egyébként is rövid időben.

Esténként kötetlen szakmai programokat ajánlunk a hallgatóknak.

A tíz nap alatt félidőben és a kurzus végén rendezünk egy-egy "terítést", ahol az egyébként folyamatos és igény szerinti korrektúrán túl mindnyájan megtekintjük egymás munkáit. A második, augusztus 14-i terítés egyben zsűri is, ahol egyrészt kiválasztjuk azt az egy munkát, amit elkérünk tőled a szabadiskola archívumába, másrészt kiválasztjuk azt a néhány alkotást, amely a zárókiállításon kerül ki előre láthatólag a belvárosban, a Hild téren, Urbán György szobránál egy délutánnyi időre.

Ha bármilyen kérdés merülne fel benned, többféleképpen is megtalálsz bennünket:

www.artert.hu, info@artert.hu, +36 20 569 67 58 (Csetneki József)

Várunk Rád Sárospatakon!!!

 

Képek: