alapítvány

Művész leszek! Tudós leszek! Ösztöndíj pályázat 2019

A Patak Művésztelep 2003-tól működik Sárospatak, az ART ÉRT Műhely szervezésében.

Idén Balla András, Csetneki József, Ghyczy György, Kéri Mihály és Puha Ferenc kaptak meghívást a telepre, amely április 7-14 között kerül megrendezésre a Bertalan-házban (Sárospatak, Kazinczy út 27.)

Sárospatak Város Kulturális Stratégiája 2014-2020 - részletek

(A szemelvények azt a célt szolgálják, hogy az érdeklődők meggyőződhessenek maguk is arról a kettős beszédről, ami Sárospatak vezetését jellemzi a helyi kultúra helyi megvalósítóival szemben.)

2.2.4.2. A civil szervezetek képviselőivel felvett interjú következtetései

A megjelent civil szervezeti vezetők kivétel nélkül megerősítették azt a szándékukat, hogy részt kívánnak venni Sárospatak jövőbeni kulturális ellátásának és fejlődésnek alakításban.

Az Urbán György nevét viselő sárospataki székhelyű Képzőművészeti Szabadiskola és Ifjúsági Művésztelep 20 éves, jubileumi kiállítását nem fogadja a szintén sárospataki, közművelődési közfeladatok ellátására működtetett Művelődés Háza

10 esztendős lett a Bükkszék Művésztelep. Elszaladt az idő!! Jövő májusban nagyszabású kiállításra készülünk Egerben...

2017. november 24-én (pénteken) 17.00 órakor újra pihentető művészet felnőtteknek az ART ÉRT-ben.

Idén kilenc esztendős a Bükkszék Művésztelep. Október 6-án nyílt az esztergomi Rondella Galériában a művésztelep válogatott kiállítása. A kilenc év során, a művésztelepen alkotó művészeket hívtuk meg:

Baksai József,  Bán Miklós, Kéri Mihály, Puha Ferenc, Sz. Varga Ágnes, Vincze Ottó, Wrobel Péter, Becse Tamás, Csetneki József, Fazekas Balogh István, feLugossy László,  Lázár Zsolt. 

A kiállítás október 29-ig tekinthető meg.

Köszönjük Dinnyés Józsefnek a közreműködést!

Összesen, a tíz nap alatt 19 résztvevővel zajlott idén a XVIII. szabadiskolánk. Idén is érkeztek hallgatók Gyergyószentmiklósról a Borsos Alapítvány és a Szigetszentmiklósi Városi Önkormányzat támogatásával. A Bertalan-házban volt a szállás és a műhelyek egy része kialakítva. Itt voltak az esti vetítések, ahol Baksai József Munkácsy-díjas festőművész tartott minden este vetített képes előadásokat azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egyrészt megismertetessen a résztvevőkkel jónéhány képzőművészt, illetve ezzel is inspirálja a résztvevőket az alkotó munkára. - Bejött!! Számos kiváló munka született, amelyből egy szűk válogatást mutattunk be a Múzsák Temploma előtti zárókiállításunkon, ahol idén is adtunk ki díjat. A szabadiskola vezetése úgy döntött, hogy a korábban létrehozott, Gubis Mihályról elnevezett díjat és a 2011-ben Urbán Györgyről elnevezetett díjat évenkénti váltórendszerben fogja ezt követően kiadni. Idén Buchholz Zoltán kapta az Urbán-díjat, amelynek átadásán a művész özvegye is jelen volt.

2017-ben a helyi média - az Szent István Rádió kivételével - semmilyen érdeklődést nem mutatott a rendezvény iránt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - alapítvány csatornájára