Porhavat zúdít a fergeteg... - Képzőművészeti pályázat

A január hónap javában a tél közepe, amikor a növényzetnek még pihenőre van szüksége, a napsütésese, langyos idő káros mind a fáknak, mind a kibújt gabonának. Januári népi megfigyelések:

A január hónap javában a tél közepe, amikor a növényzetnek még pihenőre van szüksége, a napsütésese, langyos idő káros mind a fáknak, mind a kibújt gabonának. Januári népi megfigyelések:

  • a januári meleg isten csapása;
  • gyenge január, forró nyár, hűvös tavasz;
  • ha nem lenne fagy január hónapban, úgy biztosan meg fogja azt hozni március, vagy április hónapja;
  • nedves január mellett a pincében üres marad a hordó;
  • a ködös január nedves tavasszal jár.

Szépek voltak az év végi ünnepek, de talán titokban már vágytunk is arra, hogy visszakerüljünk a régi kerékvágásba, beköszöntsenek a hétköznapok, bár még most, januárban jó volna rácsodálkozni a hulló hópelyhekre a hangulatos meleg szobából kinézve, ám ehhez hó is kellene. Régen az emberek sokkal közelebb álltak, éltek a természethez. Ehhez igazították életüket, elfogadták, az idő, az évszakok, a munkás és az ünnepnapok változásait. Régi magyar elnevezése szerint január a Boldogasszony hava, Fergeteg hava.

A pályázók köre: ART ÉRT Művészeti Iskolában tanuló általános- és középiskolás diákok.

A pályázat feltételei: Beadásra várunk hagyományos, modern képzőművészeti alkotásokat, elsősorban festészeti és grafikai műveket, maximum 60x80 cm méretben.

Kategóriák:

  • 1-4 osztály
  • 5-6 osztály
  • 7-8 osztály
  • 9-12 osztály

Egyéni és csoportos alkotásokat is várunk A pályázat, illetve az alkotások címe: „PORHAVAT ZÚDÍT A FERGETEG” Minden pályázó egy alkotással pályázhat.

Technika: Tetszőleges, szabadon választott.

A műalkotásokat 2021. január 29-ig kérjük eljuttatni a szaktanárokon keresztül az ART ÉRT Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda címére (3950 Sárospatak, Kazinczy út 27.)

Zsűrizés, díjazás: A zsűrit az ART ÉRT delegált tagjai alkotják. A zsűri döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.

A legjobb alkotásokat kiállítás keretében mutatjuk be a www.artert.hu oldalunkon.

A grafikai és festészeti kategóriában 1 fődíjat adunk ki. Az első 3 helyezés, kategóriánként tárgyjutalomban részesül (rajzeszközök).

Eredményhirdetés, díjazás, a www.artert.hu oldalon, 2021. február 5.


Hozzászólások: